סוללת הליתיום המשמשת כסוללה למחשב נייד
כיום הסוללה הנטענת הנפוצה ביותר בקרב המון מכשירים חשמליים ואלקטרוניים. אורך חיי הסוללה נע בין שנתיים עד שלוש שנים כאשר עושים שימוש נכון בסוללה, וכחצי שנה כאשר נעשה שימוש לא נכון בה. אם כן כיצד נשמור על הסוללה ?כיצד נאריך את חיי הסוללה? טיפים חשובים יינתנו בהמשך, אך לפני כן חשוב שתדעו ממה מורכבת ואיך פועלת הסוללה בה כולנו משתמשים במכשירים שונים הקיימים ברשותנו.
עוד לפני סוללת הליתיום היו מייצרים סוללות "ניקל קדיום" שלקו בבעיות זיכרון ולכן לא היו נטענות במלואן. כיום מיצרים לרוב סוללות נטענות מסוג ליתיום יון וליתיום פולימר. בשל יתרונותיה של סוללת הליתיום מתמקדים כיום מחקרי הסוללות על הכימיה של הליתיום וצפוי שימוש רב בסוללה זו בעתיד.
מדענים עוסקים בשיפור הרכב סוללת הליתיום ללא הרף על מנת לשפר את איכויותיה - אורך חיי הסוללה והספקה. סוללת הליתיום מגיעה לכ- 500 מחזורי פריקה וטעינה. בסוללה מסוג ליתיום עדיפה פריקה חלקית של הסוללה מאשר פריקה מלאה.
כפי שציינו למעלה סוללת ליתיום לרוב מספיקה לשימוש של בין שנתיים לשלוש עד שהיא מתכלה לגמרי- כל זאת בשימוש נכון בסוללה. הסוללה מתכלת לאחר שימוש רב בה בשל אי יכולתה להעביר את האנרגיה החשמלית המאוחסנת בתוכה על אף שהיא בפועל מלאה באנרגיה.
נשאלת השאלה, איך נדע לכמה זמן שימוש טובה הסוללה?
אם כן, אין תשובה חדה וברורה, יש לקחת בחשבון שאורך חיי הסוללה תלוי בין היתר בצריכת המכשיר בו אתם משתמשים וביישומים אותם אתם בוחרים להפעיל במכשירכם.
להלן הטיפים אותם התחייבנו לתת לכם לשימור חיי הסוללה:
· אם בחרתם לחבר את המכשיר למתח חשמלי של השקע בבית עדיף שתפרידו את
· הסוללה מן המכשיר. השארת הסוללה מחוברת מקצר באופן ניכר את חיי הסוללה.
· הימנעו מטעינה מלאה של הסוללה לעיתים קרובות.
· יש לבצע פריקה מלאה של הסוללה אחת לחודש.
· חשוב מאוד!!! אחסון הסוללה במקום קריר. כדאי להימנע מהשארתה במקומות חמים.
· חיי הסוללה מתחילים להתקצר מסיום פעולת הייצור, לכן אל תקנו סוללה אם אינכם מתכוונים להשתמש בה לאלתר.
· אל תקנו סוללה אם יש לכם חשש שהסוללה עמדה על המדף זמן רב.
· אם בכל זאת יש לכם סוללה נוספת בבית שאינה בשימוש אחסנו אותה בקירור ( לא בהקפאה)
מאמר זה מוגש באדיבות
בום-פראייס שיווק סוללות ומטענים למחשבים ניידים .
לרכישה הסבר ושירות לקוחות חייגו 035257435